Digital Marketing

Digital Marketing. Het is een allesomvattende term die verschillende gebieden aanstipt. Het is onderdeel van een strategie voor je online zichtbaarheid en zorgt ook voor de uiteindelijke vindbaarheid.

Bovenaan in Google, veel followers, viral gaan en samenwerken met influencers. Voor veel bedrijven een wens. Maar met welk doel? Je kunt best bovenaan staan in Google, maar als je daarvoor je bezoeker moet misleiden, dan sla je de plank mis.

Het is daarom veel waardevoller om te kijken naar conversies. Conversies zijn het aantal bezoekers die daadwerkelijk overgaan tot een handeling. Bij een webshop bijvoorbeeld tot een koop, bij een schoonheidssalon tot een afspraak en bij een coachingsbedrijf weer voor een nieuwsbrief.

Conversies behaal je om de customer journey van begin tot eind concreet te houden, transparant en vooral dat je bezoeker niet voor verrassingen komt te staan. Als jij camera’s verkoopt en door middel van Google Shopping advertenties plaatst, maar op de productpagina blijkt dat het product is uitverkocht, dan is je bezoeker niet blij.

Gebeurt dit vaker bij jouw product of dienst, dan zorg je er vooral voor dat je potentiële bezoeker je de volgende keer overslaat. En dát moet je voorkomen.

Aanbod

SEO/Google-vindbaarheid

Hoe staan jouw SEO-statistieken ervoor? Heb je geen idee? Tijd om daar wat mee te doen. SEO vind ik één van de leukste dingen van Digital Marketing, want als je organisch gevonden wil worden dan moet je het tot in de puntjes in orde hebben.

Social Media

Het is ondenkbaar geworden om niet meer aanwezig te zijn op social media. Maar voor welke kanalen ga je? Je doelgroep zal dit voor je bepalen. Daarna is het van belang om de content af te stemmen per kanaal. 

Advertenties

Advertenties met campagnes is een aparte tak van sport. Soms is het de investering waard en is je ROI (return on investment) positief. Maar als je niet weet wat je doet, kan het flink in de kosten lopen. Ik ben zelf vooral enthousiast te krijgen over organisch bereik, maar indien het bij kan dragen huur ik SEA-specialisten in.